Vikingemarkedet 2021
51035
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-51035,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,fade_push_text_top,grid_800, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Et anderledes vikingemarked – nu uden Corona…

Vikingemarked 2021


Der har siden 2019 været en snak om, at det kunne være spændende at lave et anderledes Vikingemarked i Gurre.
Det skulle ikke være en del af et museum, men i stedet drevet af en forening, så det var medlemmer, der havde en direkte indflydelse på afholdelsen af vikingemarkedet.


2020 blev et år hvor Covid-19 nedlukkede alle eksisterende markeder, og gav Gurre Vikingemarked mulighed for at afholde og afprøve en anderledes form for marked.
Markedet blev gentaget i 2021, med større tilslutning og adgang for publikum.


Godt 100 vikinger udlevede vikingelivet til fulde – og vi havde på vores åbningsdage besøg af 550 gæster fra Nordsjælland, som fik indblik i vikingelivet.

 

Hver morgen startede med fælles morgensamling, hvor alle kunne byde ind med en aktivitet i løbet af dagen. Det var frit for enhver hvad man gerne ville lave, dog var alle med til at rydde fællesarealer op samt være en del af livet i lejren.
Vi var så privilegerede at havde fået lov til at sanke brænde i skoven omkring lejren, så i løbet af dagen gik både børn og voksne ud og samlede det der skulle bruges.
Om aftenen blev fællesområdet flittigt brugt til at mødes, spise sammen og nyde de lune aftener i godt selskab.

 

Helsingør dagblad og Frederiksborg Amts Avis var forbi og skrev en fin lille artikel.

Populær invasion – Vikingerne vender tilbage (Helsingør Dagblad)